Естествеността отдавна заемат гордостта си на моден пиедестал. Тези тенденции засягат не само грима, прическите, дрехите, но и интериора, по-специално довършителните материали. Дизайнерите съветват да изберете завършек с текстурата на дърво, камък, бетон, метал. Факт е, че в магазините можете да намерите най-различни опции за плочки, които имитират всички тези естествени материали. Предпочитание трябва да се даде на груба, необработена текстура, тъй като изглежда много по-естествено.

Мрамор

Не по-малко популярен, благодарение на своята универсалност, е мраморът. С него можете да създадете, както прост, строг минималистичен интериор, така и да придадете на банята лукс и шик. Ако сте харесали втория вариант, тогава опитайте да комбинирате мрамор в декорацията на стените. За да завършите интериора, го допълнете с изящни лампи, винтидж тела и други декоративни елементи, които ще се впишат в стила на вашата баня.

Таванско помещение - баня в сиво и бяло

Също така сега в тенденция е малка тясна плочка, която визуално прилича на мозайка. Тя има много предимства. По-специално, такава плочка визуално прави тавана по-висок и създава оригинална текстура на стената. Хубав бонус е, че при полагане не е необходимо да го пасвате по размер – елементите винаги пасват, както трябва.

Възползване от пространството

Банята, подобно на кухнята, рядко е с големи размери, така че основната цел по време на ремонта е ползването на цялата налична площ с полза. За да знаете къде да поставите необходимия текстил, окачете висящи шкафове върху мивката или тоалетната. За шампоани, балсами, гелове за душ и други хигиенни продукти е необходимо да окачите ъглови рафтове.

Модерна баня в сива гама

След като приключите с декорирането на стаята, ще трябва да отделите време за най-важния процес – изборът и поставянето на душ кабина. През 2020 г. дизайнът на тоалетни, мивки, душове става все по-прост и сбит. Залогът е не толкова в изобилието от декоративни елементи, колкото в качеството и гъвкавостта. Той също така взема предвид факта, че в банята почти винаги има малко свободно пространство, така че душ кабината трябва да бъде възможно най-компактна.

Обнови бисквитки