Най-практичният вариант за собствениците на помещения със скромни размери е да се спрат на плъзгащи врати за отделяне на помещенията. Дизайнът им включва водачи, стъклено крило и аксесоари.

Предимствата им са следните:

  • Забележителни ергономични свойства
  • Дизайн – стъклените врати чудесно  пасват в интериора на всеки дом, проектиран в стила на „модерното“ и „минимализма“. Модулите се вписват както в офиси с модерен дизайн, така и в къщи и апартаменти, декорирани по антик. В последния случай служи благоприятно „невидимостта“ на структури, които не нарушават околния ансамбъл.
  • Комфорт при работа – плъзгането на отваряемото крило е без проблем. С този модул е трудно да се удари човек от другата страна. Вратите с плъзгащ механизъм не се влияят от течения и няма да се затръшва от небрежно боравене.
  • Устойчивост на влага – подобно на други стъклени врати, техните плъзгащи се колела са високо устойчиви на влага. Те няма да се деформират и избледняват. Тези им качества позволяват да се монтират в бани, душове и на входа на помещенията.

Надеждността на операцията се дължи на липсата на традиционните панти и рамки на вратите с неприятни свойства, които да се разхлабят и провиснат във времето.

  • Удобството – не е необходим праг, което дава допълнително предимство при експлоатация и дизайн.

Ако сте се спрели на плъзгащи се врати, цената им ще бъде до голяма степен оправдана от лекотата на монтажa. Те могат да бъдат инсталирани след края на пълния цикъл на вътрешна подредба.

Стъклен параван с плъзгащ механизъм за баня

От какво се състои?

Всяка плъзгаща се врата е съставена от крила, механизъм с ролки, водачи и мебелни елементи.

Вратите от стъкло намират все повече почитатели. Продуктите перфектно се експлоатират в помещения от различен тип и предназначение. Високата надеждност и издръжливост, дълготрайност и забележителни външни данни са присъщи на тях. Използването на такива врати е не само удобно, но и абсолютно безопасно. Те няма да заемат много полезна площ. Модулите са изработени от материали с подобрени технологични свойства.