Напоследък стъклените врати все повече се използват за организиране на интериора на банята. Много собственици на жилища, желаещи да се преустроят, използват стъклото като защитен елемент. Предвид техническите и експлоатационни качества на този материал, това е напълно обосновано решение. Използват се стъклени врати, както и стационарни стъкла за разделяне на душ зоната от другата част на банята. Така се оказва, че разделянето на помещението на зони със стъклена преграда, не пречи то да изглежда като едно цяло.

Плъзгащи паравани

В ограничената зона най-рационалното решение е използването на плъзгаща се врата. Този дизайн едновременно играе ролята на преграда и врата. Отделяйки една част от стаята от друга, се оказва, че се създава комфортна среда, без да прибягва до сложни технически средства.

Стационарни стъкла

В момента все повече собственици на жилища предпочитат душ кът вместо традиционна вана. За организиране на такова решение най-често се използват стационарни стъклени конструкции. Те са подходящи за организиране на пространството, без да създават усещането, че го намаляват визуално. Могат да бъдат полупрозрачни, от по-тъмно стъкло или напълно прозрачни.

Опции за дизайн на полупрозрачни конструкции

Стъклото е отличен материал за превръщане на различни дизайнерски фантазии в реалност. По отношение на външния дизайн и богат асортимент от страна на стила, такива продукти са ненадминати. Mожете да поръчате стъклени врати в различни конструктивни и стилистични дизайни за изпълнение на индивидуални проекти, като вземете предвид личните си нужди, желания и бюджети. Опциите за декор за такива стъкла са много.

Предимства

Материалът е най-подходящ за използване в банята. Стъклото не е обект на агресивни влияния на околната среда, не губи първоначалната си форма, не избледнява с течение на времето, не се разпада под въздействието на влагата.

В допълнение, стъклените конструкции са безопасни, екологични, издръжливи, хигиенични, звукоизолирани модели. Такива продукти са изработени от стъкло, което е подложено на предварителна обработка и ще бъде много трудно то да се разруши или счупи.

 

 

Обнови бисквитки