Ако в момента сте в процес на ремонт и започвате да ремонтирате и банята си, то сега е чудесно време да помислите за инсталиране на стъклена душ кабина или параван.

Ако вашата баня все още е оборудвана със стандартна завеса за вана и душ, тогава трябва да осъзнаете, че стъклена душ кабина може да осигури на вашата баня по-стилен, модерен външен вид. В допълнение, тези заграждения имат ползи за безопасността и здравето в сравнение с традиционните вани с душ завеси.

Когато замествате завесата си за вана и душ със стъклена душ кабина или параван, можете да очаквате следните предимства на естетиката, безопасността и здравето:

По – сухо помещение.

Едно от най-важните предимства е, че банята ви няма да се мокри изцяло. Когато поставим особено в малката по площ баня душ кабина или параван, най-важното предимство е, че се избягва мокренето на цялата баня.

Може да се обособи сектор, примерно около мивката, в който да се поставят килимчета , плетен кош за пране и други мебели. Така няма да се налага да се подсушава след всяко ползване на банята.

Досадно занимание, което ще ни спести много време. Също така и няма да има риск от подхлъзване и евентуално нараняване при падане.

Илюзия за по-голямо пространство.

Когато банята е малка по площ и има поставена вана и монтиран стандартен душ, това прави банята да изглежда още по малка.

А когато се монтира душ кабина или параван, самата баня изглежда с по-голям външен вид.

Стъклото, обграждащо стъклена душ кабина придава по-голям размер на самата площ на банята. Докато непрозрачната душ завеса и вана, правят банята да изглежда по-малка. Освен това, ако сегашната ви вана заема голяма част от подовата площ в малка баня, стъклената душ кабина може да освободи така необходимото пространство.

Много по-лесно ще се почиства самата кабина или подовата настилка на паравана.

Стъклена преграда с едно отваряемо крило

Лесен достъп и сигурност.

Ако в жилището живеят по възрастни хора или такива, които страдат от артрит или други увреждания, изпитват трудности да преминат страните на вана, за да влязат в нея. Стъклените душ кабини или параван правят влизането лесно за хора с проблеми с подвижността или болка. Не е необходимо да преминават през нищо, за да влязат под душа. Единствено трябва да плъзнат крилото.

По-малко плесен и по-лесно почистване.

Традиционните завеси са порести, което ги прави подходящи места за образуването на плесен и мухъл.

Стъклото е изключително устойчиво на плесен и лесно се почиства.

За жилища, които са с малка баня, не е задължително да бъдат поставени алуминиеви врати за баня. Могат да бъдат монтирани интериорни врати с вентилационни отвори. Душ кабината или паравана, не позволяват директно обливане и раздуване на вратата.